Gå till innehåll
Tyresö Bågskyttar
Tyresö Bågskyttar

Börja med bågskytte och armborst

Är du nyfiken på bågskytte?

Vill du också kunna skjuta som Legolas eller Katniss? Låt våra duktiga instruktörer visa hur det går till.
För att komma åt vår prova på-kalender behöver du registrera dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I kalendern lägger vi löpande ut nya tillfällen. Logga in och boka den tid som passar. Vi har begränsat antalet deltagare per tillfälle. Vi har även en åldersgräns på 10 år.

Kalendern hittar du här.

Hur går det till?

Att prova på bågskytte hos oss kostar ingenting. Vi håller på i drygt en timme. Kom gärna lite före utsatt tid. Inneskor är bra att ha.
När alla har fått sin utrustning, som består av båge, pilar, koger, fingerskydd s.k. tabb och armskydd, går vi igenom våra säkerhetsregler.
Nu är det dags att skjuta. Du får lära dig den grundläggande skjuttekniken; hur du står på skjutlinjen, hur du håller bågen, hur du håller fingrarna på strängen, uppdraget och skottet. Instruktören brukar själv visa hur det går till. Sen är det bara att skjuta på.
Vi berättar lite om bågskyttesporten och visar upp de bågtyper som finns. Möjlighet finns att prova långbåge.

Vad händer sen?

Om du tycker det är roligt och vill fortsätta, finns möjligheten att bli medlem och gå vår bågskytteskola. Här får du lära dig ingående hur det går till att skjuta, hur man siktar m.m. Skolan startar när vi har tillräckligt många deltagare.
Skicka din anmälan med kontaktuppgifter till anmalan@tyresobs.se Du får en bekräftelse. Sen är det bara att invänta inbjudan.

Publicerad: 2023-03-03

Senast uppdaterad: 2024-05-05

Författare: Helge Köhler